Oбщи условия на онлайн магазин OfficeMate.bg

По смисъла на ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (ЗЗП), Раздел II. Договор за продажба от разстояние от Чл. 48 до Чл. 61

Oбщи условия на договор за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между:

“Офисмейт”ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище 1582  гр. София, ж.к. Дружба 2′,бл. 401А,  Иден. Номер. 202555846, ДДС ном. BG202555846

Интернет страницата www.officemate.bg (наричана по-нататък “officemate.bg”) от една страна, и от друга лицето навършило 18 години, съгласило се с настоящите “Общи условия“, наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ.

Общите условия са договор с който получавате правото да използвате услугите на Officemate.bg при спазване на условията по-долу. Вие се съгласявате да бъдете обвързан от настоящите Общи условия и всички последващи промени в тях, както и се задължавате да ги спазвате. Оfficemate.bg си запазва правото по всяко време да изменя по своя преценка настоящите Общи условия, като изменените Общи условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Потребителя от момента на публикуването им на officemate.bg.

Чл.1

officemate.bg предоставя на ПОТРЕБИТЕЛЯ възможност да посещава www.officemate.bg, да се регистрира като потребител и спазвайки “Общите условия“ да закупува предлаганите артикули от електронен магазин officemate.bg
Чл.2
– officemate.bg съдържа описание и изображение на артикули, предоставени от производителите
– Всички цени в officemate.bg  не са с включен ДДС
– Информация за транспортни разходи по доставка, начин на плащане
– Правото на Потребителя за рекламация и връщане на закупената стока по правото на „Закона за защита на потребителите“, с изключение на случаите описани в раздел „Рекламации

Чл.3

Всеки Потребител навършил 18 години може да осъществи покупка от officemate.bg, след като предостави верни данни – имена, адрес за доставка и телефон за връзка.
officemate.bg  запазва правото си за прекратяване на договора за Общи условия, ако прецени, че са налице основания за това.

Чл.4 Регистрация

Потребителят получава достъп до регистрационна форма или влизане като потребител, чрез Фейсбук профила си. Потребителят е длъжен да предостави вярна информация, която ще се използва за осъществяването на поръчките му. Потребителят има за задължение да променя/актуализира информацията в неговия профил.
При осъществяването на поръчка от страна на Потребителя, същия ще получи email известие за това, след което officemate.bg преминава към нейното реализиране.
officemate.bg запазва правото си за неосъществяването на доставката, ако даден поръчан артикул е спрян от производство или има друга причина за възпрепятстване доставката му.

Чл.5 Цени

-Всички цени в officemate.bg са в Български лев
-Всички цени в в officemate.bg са с включено ДДС при финализиране на поръчката.

Чл.6 Доставка

Всички продукти в онлайн магазин officemate.bg се доставят в рамките на 2-5 работни дни. След финализиране на поръчката, служител на онлайн  магазин officemate.bg се свързва с Потребителя, чрез телефонно обаждане в работно време. След като продукта е наличен за изпращане, наш служител отново се свързва с Потребителя, за да бъде уведомен за изпращането на пратката.

Потребителят е длъжен да осигури лице (Потребителя или друго лице) на посочения адрес, който да подсигури приемането на пратката.
Доставка се прави само след потвърждение от страна на Потребителя.
Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа
Доставки не се извършват в Неделя и официални празници. В събота доставките се извършват до обяд.

Цена за доставка за поръчка със стойност до 250.00 лв : Доставката е на стойност 7лв с ДДС и се поема от Потребителя.

Цена за доставка за поръчка над 250.00 лв : Доставката се поема от онлайн магазин officemate.bg

Чл.7 Защита на личните данни

Фирма “Офисмейт”ЕООД е вписана в “Комисия за защита на личните данни“ като администратор на личните данни. officemate.bg гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от Потребителите посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред. Всеки един Потребител с приемането на Общите условия на officemate.bg се съгласява и със събирането и обработването на личните му данни за маркетинг цели и се счита за уведомен по смисъла на Закона за защита на личните данни, че личните му данни няма да бъдат разкривани на други лица.

Чл.8 officemate.bg има право:

– Да поддържа вярна информация за предлаганите продукти в страницата си
– Да събира и използва информация за своите потребители – имена, адреси, телефон за връзка, email за кореспонденция, с цел осъществяването на поръчки, информиране на Потребителя за промоции, отстъпки, намаления посредством изпращане на Бюлетин – непоискано електронно съобщение съгласно Закона за електронната търговия.

Чл.9 Потребителят е задължен:

– да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен пощенски адрес за кореспонденция
– да плати цената на заявената от него стока
– да заплати разходите по доставката, освен в случаите, в които разходите за доставка остават за сметка на officemate.bg
– да получи стоката
– да полага всички грижи и да предприема необходимите мерки, които разумно се налагат, с цел опазване на паролата си
– да не прави достояние на трети лица паролата си и отговора си на тайния въпрос и да уведомява незабавно Доставчика в случай на неправомерен достъп до потребителския си профил, както и при вероятност от такъв
– с оглед спецификата на Интернет протоколите и сигурността при опазването на данните за паролата, да прекратява сесията, при която е влязъл в потребителския си профил чрез натискане на виртуалния бутон “изход”
– да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й.

Чл.10 Авторски права

Съдържанието в officemate.bg – информация, данни, ресурси, услуги, текст, снимков материал, графики – e собственост на officemate.bg и/или на неговите доставчици и е защитено с авторски права. То не може да бъде възпроизвеждано под никаква форма, с каквато и да е цел и в каквато и да е медия или компютърна среда без изричното писмено съгласие на officemate.bg и/или на неговите доставчици. Всяко неупълномощено използване на съдържанието ще се тълкува като нарушение на Закона за авторското право.